Onze meest recente uitgaven

Ontdek je grote kracht

Beschrijving:
Heb je wel eens het gevoel dat je in een auto rijdt met vijf versnellingen, maar niet verder komt dan de derde versnelling? Je hebt allerlei ideeën over wat je zou willen in je leven, maar het komt er niet uit? Ben je het zat om anderen daarvan de schuld te geven en wil je er zelf wat aan doen? Voor jou is dit boek geschreven. Het gaat over hoe je jouw levensenergie kan laten stromen. Het laat zien hoe ingrijpend je leven verandert vanaf het moment dat je er voor kiest de oplossing in jezelf te zoeken en je bewust wordt van jouw unieke karakter en jouw eigen talenten.

Gerrit Verweij vertelt zijn levensverhaal als een ontdekkingsreis naar zijn ‘Grote Kracht’. Na schokkende gebeurtenissen tijdens zijn ‘mid life crisis’ zocht hij voor zijn levensvragen niet meer alleen naar rationele oplossingen. Het heeft hem een ommekeer naar een gelukkiger leven gebracht. Zijn ervaringen kunnen je aan ideeën helpen om de hindernissen in jouw leven om te vormen tot sleutels naar jouw ‘Grote Kracht’.

Product specificaties:
Paperback, 248 pagina’s, prijs: 19,95 euro
 
BESTELLEN
 
 
 
Vader

Beschrijving:
VADER beschrijft de levenslange zoektocht van Cas Zevenbergen naar waarop hij echt kan vertrouwen in zijn leven. Aanvankelijk is dat zijn biologische vader. Later drijft een innerlijke onrust Cas tot steeds grotere verantwoordelijkheden en prestaties. Hij zoekt tegelijk naar innerlijke ervaringen en daarop gebaseerde zekerheid. Zijn streven naar belangrijkheid gaat samen met een steeds hogere bloeddruk. Als daartegen geen medicijn meer helpt belandt hij bij een acupuncturiste. Met haar kijkt hij terug op zijn leven. Daarbij komt hij tot verrassende en ontroerende inzichten over de grond van zijn bestaan. Zal dit zijn bloeddruk beïnvloeden? Het deels autobiografische boek geeft bijzondere inzichten voor wie naar antwoorden op grote levensvragen zoekt.
 
“Een intiem en heftig boek. Kees Zoeteman maakt aannemelijk dat het leven veel groter is dan wat wij in het dagelijks leven kunnen overzien. Ik heb nog nooit een boek gelezen dat dit zo dichtbij brengt.”
Arie Bos, 30 jaar huisarts in Amsterdam en wetenschapsfilosoof.

“Kees Zoeteman laat zien dat het doenlijk is om intieme levenservaringen op een authentieke manier te verwoorden en tegelijkertijd geloofwaardig te blijven in hun duiding. Deze oefenweg is voor iedereen vandaag aan de orde.”
Cees Zwart, hoogleraar organisatieontwikkeling en menselijke kwaliteit, Tilburg University.

“Lang is hij, rijzig, strak in het pak, vriendelijk neutrale blik: een uitgesproken top ambtenaar. Bezield van liefde voor het milieu, voor de hele aarde, zet hij zich in voor een duurzaam beleid, maar houdt zich zorgvuldig aan de instructies van de minister. Zo hoort dat en zo doet hij dat. Later beschrijft hij zichzelf –indirect- als ‘keurig burgerjongetje’. En dan ineens, 2015, komt hij persoonlijk kwetsbaar tevoorschijn met een roman vol ontroerende, bovenzinnelijke ervaringen, die duidelijk op zijn eigen biografie geënt zijn. ‘Vader’ heet het boek. Eerst heeft hij, na zijn jaren als hoofddirecteur chemie en fysica van het RIVM op persoonlijke titel het boek Gaiasofie geschreven (1989). Hij is dan net plaatsvervangend directeur generaal milieu geworden bij het ministerie van VROM. Daarnaast bekleedt hij sinds 2000 een bijzonder hoogleraarschap ‘Duurzaamheidsbeleid in Internationaal Perspectief’ aan de Universiteit van Tilburg. Van daar uit publiceert hij, vlak voor zijn pensionering bij de overheid, Gaia Logica (2009). Binnen Zoeteman’s formele verschijning blijkt zich iets af te spelen dat de materiele meetbaarheid van werkelijkheid overstijgt. Iets dat hem raakt, en waarvoor hij expressie zoekt. Zo presenteert Zoeteman in zijn Gaiasofie een spiritueel beeld van de wereldontwikkeling, dat hij enerzijds ontleend aan zijn dagboekaantekeningen, anderzijds aan zijn studie van theosofen en antroposofen. Steiner’s ‘Wetenschap van de geheimen van de ziel’ is goed herkenbaar: geactualiseerd en wel. In Gaia Logica werkt hij Steiner’s kosmische wereldbeeld nader uit, met z’n zeven elementen en ethersferen. Heel gedetailleerd komen daar de hogere elementen en de gevallen ‘onder’ natuur aan de orde. Met alle moderne technieken die daar gebruik van maken, en alle dodelijke gevolgen daarvan. Als kern van die ontwikkeling ziet Zoeteman de confrontatie met de gevolgen van onze – veelal onbewust aangehangen – denk en waardepatronen. Bewustwording van die mind-set is de zin van die catastrofen, om ons vervolgens, vanuit de ethiek van ons hart, tot verandering van ons gedrag te inspireren. Beide Gaia studies zijn voorbeeldig gedocumenteerd en beargumenteerd. Strak in het pak, maar wel ongebruikelijk breed van blik – met grote vergezichten. En dan nu dus die roman. Met ene Cas als hoofpersoon. Tijdens een hele reeks acupunctuur sessies kijkt hij terug op zijn leven. Zijn vader die thuis het onderspit delfde en zich verongelijkt terugtrok. God die in de kerk van zijn moeder gestorven bleek te zijn. Vanaf ca 1980 gaat Cas zich in een brede waaier aan spirituele stromingen verdiepen. En dan: ‘Ik zat op een terras… voor me bloeide gulden roedes…totaal onverwacht werd een gordijn opengetrokken… in de gulden roedes voelde ik de bezielende aanwezigheid van een groter wezen… overal waar ik keek voelde ik … Gij, Gij, Gij… zo nabij was die aanwezigheid…’.
Cas vertelt dan dat het nog maanden duurde voor hij een antroposofische werkgroep vindt. Maar vertelt later ook dat hij daar met deze en vergelijkbare ervaringen niet echt uit de voeten kan. Gelukkig heeft Cas daarbuiten vrienden met wie hij die ervaringen wel kan delen. Ze maken een reis naar Wales. ‘Bij het opstaan liep ik voor het ontbijt even naar buiten, een lange vlonder op, boven het zeewater. Het was zacht, windstil, ligt nevelig… een tere verwachtingsvolle stemming… iets voor het einde stond ik stil. Daarop voelde ik bij elke inademing een zegenende kracht langs mijn achterhoofd… als een zilverwitte regen neerdalen… een bijna overweldigende energiestroom die met iets duidelijk wilde maken… het kwam dicht bij een zegenende boodschap die uitdrukte: ‘Ik sta achter jou’. Een sterke, eerder manlijke dan vrouwelijke energie… het stelde me gerust…’ Uit de roman blijkt dat de hoofdpersoon, Cas, zich met hulp van de acupuncturiste bewust wordt dat hij gedurende zijn hele leven zulke diepgevoelige bovenzinnelijke ervaringen heeft. Directe eigen ervaringen van de werkelijkheid waarover hij bij al die spirituele schrijvers leest. En waarover hij met een verruimde logica ook grensverleggend schrijven kan.
In 32 paragrafen met namen van wijzen dan wel plaatsen neemt Zoeteman de lezer mee op een innerlijke ontwikkelingsweg in romanvorm. Geënt op zijn eigen ervaringen als geesteswetenschappelijk onderzoeker. Een prachtige aanvulling op de sofia en de logica, tot een unieke trilogie.”
Jan Diek van Mansveld, geplaatst in het blad ‘Motief’.

Product specificaties:
Paperback, 148 pagina’s, prijs: 15,95 euro

 

BESTELLEN
 
 
 
 
 

Een reis terug naar liefde

Beschrijving:
De gedichten in deze bundel zijn een uitvloeisel van hard werken aan mijn schaduw, mijn afweermechanismen, mijn gebrek aan zelfvertrouwen en liefde voor mijzelf. Mijn hart gaf in augustus 2014 een seintje dat ik mijn stem mocht laten horen en mijn eerste gedicht, terug naar liefde werd geboren. Wellicht krijgt u op een juist moment deze bundel in handen…………..en gaat het u helpen, in uw reis, naar nooit meer bang zijn voor liefde.
 
Product specificaties:
Paperback, 198 pagina’s, prijs: 16,95 euro

 

BESTELLEN
 
 
 
 
 
RAUW

Beschrijving:

Marin komt als bijna-kleuter terug bij zijn ouders in Nederland na ruim drie jaar te hebben gewoond bij zijn familie in Joegoslavië. De complexe huissituatie én de achterstandswijk waar zijn ouders wonen, zorgen al snel voor ingrijpende veranderingen in het tot dan toe vredige leventje van het immigrantenkind. Beetje voor beetje wordt hij een ‘kind van de straat’. Een verstandshuwelijk dat hem steeds verder van zichzelf vervreemdt. Dan breekt, als klap op de vuurpijl, de burgeroorlog in Joegoslavië uit.

Marin, kind van een Kroatische vader en een Servische moeder, ziet zichzelf genoodzaakt partij te kiezen. Een nieuwe oorlog breekt uit. Die in Marin zelf: hoofd tegen hart. Gevangen tussen twee culturen, verteerd door een heftige innerlijke strijd, begint zijn zoektocht naar een eigen, nieuwe identiteit. Wie ben ik? Bij wie hoor ik? Een zoektocht vol geweld, pijn en verdriet. Maar ook een die hoop en inzicht biedt. Gedreven door de wil innerlijke vrede te vinden, begint hij aan deze moeilijke reis. Een reis die leidt door de schaduwzijde van de maatschappij en over de verlaten vlakten van de menselijke geest. Voortbewogen door hoop, geleid door emoties. Is hij sterk genoeg om oog in oog te komen met dat wat hij zoekt?
 
Product specificaties:
Paperback, 416 pagina’s, prijs: 20 euro

 

BESTELLEN